parallax background

Suti gin

Sajandeid tagasi oli džinn lihtne jook. Robustne, tõhus ja kiire nagu kiskja. Ka Suti džinni hing on sarnane. Džinnitegu algab alati noorkuu ajal. Jook valmib algusest lõpuni talu viinaköögis käsitööna.

parallax background

Valmistamine


Viinaköögis algab kiire tegutsemine kuu loomise ajal, kui paneme käima meski. Selle tähtsamad koostisosad on Suti kohalik kaevuvesi ja mahedalt toodetud rukkilinnased. Meski valmib koos kuu kasvamisega kümmekond päeva kääritusprotsessi lõppemiseni.

Siis alustab tööd suur destillaator, mis eraldab esimese alkoholi. Rahvasuus kutsutakse saadud vedelikku puskariks. Seda veel turgutava joogina maitsta ei sobi - tegu on toorpiiritusega.

Järgnevalt läheb käiku teine viinaköögi tähtis seade - rektifikaator, mille abil annab toorpiiritus meile puhta piirituse. Nüüd oleme juba džinnile lähemale liikunud. Piirituse lahjendame veega ning maitsestame rikkalikult kadakamarjade, tsitruseliste ning kolme erineva vürtsiga. Komponente on lihtne üle lugeda ühe käe sõrmedel, seetõttu ei unusta džinnimeister kunagi midagi lisamata.

Maitsed saavad oma ettenähtud aja joogi sisse minekuks, siis kurname ja destilleerime. Valminud destillaadi lahjendame veega 40 kraadini, villime pudelitesse, kleebime etiketid ning kirjutame peale partii numbri ja tootmisaja.

Nii valmibki suurepärane džinn.

Kuna Suti džinn valmib algusest lõpuni käsitööna, siis võivad partiid maitsenüanssides erineda.

parallax background

Soovitusi segamiseks:


Intensiivse maitsega vürtsikas džinn mõjub värskelt. Esmalt tantsivad teie keelel vürtsid ja tsitrused, siis tuleb bassina tümpsuv kadakas ning järelmaitses on aimatav rukkileiva rahulik magusus. Suti džinnist saab suurepärase klassikalise džinn-tooniku kokteili. Iseloomuga jooki tasub proovida ka puhtalt – soovi korral jahutatult või jääkuubikutega.

Serveerimine segamisel kas ilma jääta või ohtra jääga, sobib kuivemapoolse indian toonikuga. Vürtsikas džinn ei vaja ilmtingimata sidruni- või laimiviilu lisamist.

Kokteilisoovitus džinnimeistrilt (talvine): serveeri 1 osa Suti džinni, 1,5 osa indian toonikut ja 1,5 osa maitseta mullivett. Lisa rosmariinioks ja 3-4 tilka Worchestershire´ kastet.

Kokteilisoovitus džinnimeistrilt (suvine): täida pool klaasi jääga, lisa supilusikatäis värskelt pressitud sidrunimahla, vastavalt soovile 4 - 8 cl džinni ning ülejäänud klaas indian toonikuga.

parallax background

Hundid
hoiavad
silma peal.


Suti talu viinaköök
Suti talu, Värati küla, Pärnumaa
Tarkade Jook OÜ