Mädarõigas (Armoracia rustiana ehk aed-mädarõigas, rahvasuus ka piprajuur) on sajandeid olnud kasutusel nii roogade maitsestamisel kui tervise kosutamisel. Suti viinaköögis paneb meister terava ja vürtsika juure pudelisse enda ja teiste terviseks ja rõõmuks. Hundid hoiavad silma peal.
Valmiva viina tegu algab noorkuu ajal, kui paneme käima meski. Selle tähtsamad koostisosad on Suti kohalik kaevuvesi ja mahedalt toodetud rukkilinnased. Meski valmib koos kuu kasvamisega kümmekond päeva kääritusprotsessi lõppemiseni. Jätkame destilleerimisega, pärast seda rektifitseerime ja tulemuseks on kristallselge piiritus.
Piirituse lahjendame viinale sobiva kraadini Eestimaise puhta veega ning tööle asub joogi peategelane – mädarõikajuur.
Koos sobivate maitseainetega tõmbab mädarõigas viinas täpselt nädala. Pärast kurname ja filtreerime joogi. Kuldse värvusega mädarõikaviin on valmis nautimiseks. Nautija ei pea kartma mädarõika kibedust-teravust – viin on maheda ja siidise maitsega. Viinameistri kiidab joogi heaks nii mekkimiseks kui ravivahendiks.
Kuna Suti mädarõikaviin valmib algusest lõpuni käsitööna, siis võivad partiid maitsenüanssides erineda.
Suti mädarõikaviin on parim ilma millegagi segamata ehk väikesest elegantsest pitsist. Jooki võib hoida enne nautimist külmikus, kuid mitte sügavkülmikus – liigne külmus ei anna edasi joogi ehedat maitset.
Alati tasub meeles pidada, et viin, ka maitseviin, on tarkade inimeste jook.